Vyprodáno
Pohled do světa potravin a gastronomie z několika různých pohledů přináší publikace Gastronomie v toku času I, kterou vydalo nakladatelství Press21 ve spolupráci s Vysokou školou hotelovou v Praze.
Obsah
I. KVALITNÍ POTRAVINY — JEDNO Z VÝCHODISEK GASTRONOMIE
Jindřich Pokora (Brno, ČR)
Výroba a uvádění potravin do oběhu. Zodpovědnost provozovatelů potravinářských podniků
Jindřich Pokora (Brno, ČR)
Druhy nebezpečí v potravinách
Jana Dostálová, Pavel Dlouhý, Petr Tláskal (Praha, ČR)
Inovace výživových doporučení pro obyvatelstvo ČR
II. GASTRONOMIE V TOKU ČASU — OD ZÁMKU PO OBCHODNÍ CENTRUM
Dariusz Grzonka (Kraków, Polsko)
Tajemna sztuka kulinarna: posiłki i ucztowanie w organizacjach tajnych XVIII i XIX stulecia
Jaroslav Holoubek (Praha, ČR)
Gastronomie na šlechtických dvorech
Eva Klánová (Praha, ČR)
Gastronomie jako součást fenoménu obchodních center
III. GASTRONOMIE VE VĚDĚ A VE ŠKOLSTVÍ
Miroslav Čertík (Praha, ČR)
Podnikatelský koncept v oboru „hospitality“
Jan Chromý (Praha, ČR)
Výchozí parametry osob pro stanovení počítačové diety
Dana Kolářová (Praha, ČR)
Kulinářská technologie vyučovaná v anglickém jazyce
Vladimír Remek (Praha, Brusel)
Kosmonautika a gastronomie (rozhovor s Liborem Paverou na dané téma)
IV. GASTRONOMIE V KONTEXTU PŘÍBUZNÝCH OBORŮ
Pavel Attl, Eva Mičková, Petr Studnička (Praha, ČR)
Rozvoj gastroturismu v podmínkách Rakouska
Věra Fišerová (Praha, ČR)
Animace – součást doplňkových služeb v hotelnictví a gastronomii
Blanka Zimáková (Praha, ČR)
Gastronomie ve Středočeském kraji
Michał Kaczmarczyk (Sosnowiec, Polsko)
Kulinaria jako narzędzie marketingu terytorialnego i budowania tożsamości regionu (na przykładzie Zagłębia Dąbrowskiego)
V. GASTRONOMIE SOUČÁSTÍ ETIKETY A KULTURY
Dagmar Lánská (Praha, ČR)
Jídelní lístek jako klíč k úspěchu restaurace: problematika překladů jídelních lístků do cizích jazyků
Eva Ottová (Praha, ČR)
Dějiny jídelního lístku v německy mluvících zemích
Marta Žilková (Nitra, SR)
Funkcia gastronómie a stolovania v rozprávkach (aj filmových a televíznych)
Libor Pavera, Donna Dvorak (Praha, ČR)
K etické povaze reklamy na nápoje (Kofola extra bylinková)
Marek Merhaut (Praha, ČR)
Kulturní šok z Indie – předsudek?
Cena: 199,-Kč + poštovné a balné 100,-Kč