Gastronomie v toku času I

Vyprodáno

Pohled do světa potravin a gastronomie z několika různých pohledů přináší publikace Gastronomie v toku času I, kterou vydalo nakladatelství Press21 ve spolupráci s Vysokou školou hotelovou v Praze.

Obsah

I. KVALITNÍ POTRAVINY — JEDNO Z VÝCHODISEK GASTRONOMIE

Jindřich Pokora (Brno, ČR)
Výroba a uvádění potravin do oběhu. Zodpovědnost provozovatelů potravinářských podniků

Jindřich Pokora (Brno, ČR)
Druhy nebezpečí v potravinách

Jana Dostálová, Pavel Dlouhý, Petr Tláskal (Praha, ČR)
Inovace výživových doporučení pro obyvatelstvo ČR

II. GASTRONOMIE V TOKU ČASU — OD ZÁMKU PO OBCHODNÍ CENTRUM

Dariusz Grzonka (Kraków, Polsko)
Tajemna sztuka kulinarna: posiłki i ucztowanie w organizacjach tajnych XVIII i XIX stulecia

Jaroslav Holoubek (Praha, ČR)
Gastronomie na šlechtických dvorech

Eva Klánová (Praha, ČR)
Gastronomie jako součást fenoménu obchodních center

III. GASTRONOMIE VE VĚDĚ A VE ŠKOLSTVÍ

Miroslav Čertík (Praha, ČR)
Podnikatelský koncept v oboru „hospitality“

Jan Chromý (Praha, ČR)
Výchozí parametry osob pro stanovení počítačové diety

Dana Kolářová (Praha, ČR)
Kulinářská technologie vyučovaná v anglickém jazyce

Vladimír Remek (Praha, Brusel)
Kosmonautika a gastronomie (rozhovor s Liborem Paverou na dané téma)

IV. GASTRONOMIE V KONTEXTU PŘÍBUZNÝCH OBORŮ

Pavel Attl, Eva Mičková, Petr Studnička (Praha, ČR)
Rozvoj gastroturismu v podmínkách Rakouska

Věra Fišerová (Praha, ČR)
Animace – součást doplňkových služeb v hotelnictví a gastronomii

Blanka Zimáková (Praha, ČR)
Gastronomie ve Středočeském kraji

Michał Kaczmarczyk (Sosnowiec, Polsko)
Kulinaria jako narzędzie marketingu terytorialnego i budowania tożsamości regionu (na przykładzie Zagłębia Dąbrowskiego)

V. GASTRONOMIE SOUČÁSTÍ ETIKETY A KULTURY

Dagmar Lánská (Praha, ČR)
Jídelní lístek jako klíč k úspěchu restaurace: problematika překladů jídelních lístků do cizích jazyků

Eva Ottová (Praha, ČR)
Dějiny jídelního lístku v německy mluvících zemích

Marta Žilková (Nitra, SR)
Funkcia gastronómie a stolovania v rozprávkach (aj filmových a televíznych)

Libor Pavera, Donna Dvorak (Praha, ČR)
K etické povaze reklamy na nápoje (Kofola extra bylinková)

Marek Merhaut (Praha, ČR)
Kulturní šok z Indie – předsudek?

Cena: 199,-Kč + poštovné a balné 100,-Kč

Objednávka publikace

Jméno a příjmení (název firmy) - použijte jako variabilní symbol

Ulice

PSČ

Město

E-mail

Telefon

ÚDAJE PRO PLATBU:
Forma úhrady: bankovním převodem
CZK
Bankovní spojení: Fio banka
Číslo účtu: 2900910244/2010
EUR
Číslo účtu: 2600910250
IBAN: CZ9820100000002600910250
BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Variabilní symbol: jméno a příjmení (název firmy)